Karate’nin dört büyük stilinin dışında da stiller bulunmaktadır. Oluşturulan diğer karate stilleri, temel olarak bu dört stilin karışımları veya bunlardan birinin yan dallarıdır. Diğer karate stilleri aşağıdaki başlıklarda ele alınmaktadır.

Kyokushin Ryu

Kyokushin Karate, Shotokan ve Goju Ryu’nun tekniklerinin bir karışımıdır. Ancak Goju Ryu’nun etkisine rağmen son derece sert bir stildir.

Spor alanında, Japon tam temaslı Karate veya yere serme Karate olarak bilinen Karate’nin özellikle acımasız bir şeklidir. Diğer Karate stillerinin idman maçlarından farklı olarak, Kyokushin yumrukların çekilmesi teşvik edilmez ve potansiyel olarak kalıcı hasar veren darbelere izin verilir.

Kullanılan duruşlar çoğunlukla doğaldır ve 23 Kata artı 8 ura Kata vardır.

Isshin Ryu

Isshin Ryu öncelikle Okinawan Karate stillerine dayanmaktadır. Goju Ryu’yu her ikisi de Okinawan dövüş sanatları olan Shorin Ryu ve Kobudo ile karıştırmaktadır.

Duruşlar doğal olma eğilimindedir ve silah bazlı olanlar da dahil olmak üzere 15 kata vardır.

Uechi Ryu

Karate’nin Uechi Ryu stili Okinawan dövüş sanatlarının Kung Fu ile bir karışımıdır. Sert ve yumuşak tekniklerin eşit bir karışımı vardır. Bu stil 1900’lerin başında Okinawa’da Kanbun Uechi tarafından geliştirildi.

Bu stilde 8 adet kata bulunmaktadır.

Shorin Ryu

Shorin Ryu, sert ve yumuşak tekniklerin bir karışımını kullanan Çin dövüş sanatlarıyla karıştırılmış bir başka Okinawan stilidir. Bununla birlikte, sert, hızlı teknikler hakim olma eğilimindedir.

Doğal duruşlar her zaman kullanılır ve stil 21 kata içerir.

Shindo Jinen Ryu

Bu stil Okinawan ve Japon karate stillerinin sabit bir karışımıdır. Bu nedenle, hem derin hem de doğal duruşları kullanır. Bu stil kata’nın tüm türlerini ve alt kategorilerini sayarak, toplamda 60’tan fazla kata içermektedir.

Shukokai Ryu

Bu karate stili Shito Ryu ve Goju Ryu‘nun bir karışımıdır. % 40 yumuşak tekniklerle yaklaşık% 60 sert teknikler dengesini korur.

Doğal duruşlar kullanılır ve stil 44 kata içerir.

Gosoku Ryu

Gosoku Ryu, Shotokan ve Goju Ryu‘dan teknikleri birleştiren Japon bir karate stilidir. Hem sert hem de yumuşak tekniklerin bir karışımı vardır.

Genellikle yeni başlayanlar derin duruşlar kullanır. İlerledikçe daha doğal duruşlar kullanırlar. Bu stilde silah kullanılanlar dahil 46 kata vardır.

Shuri Ryu

Shuri Ryu ayrıca Okinawa’dan gelir ve Okinawan dövüş sanatlarını Xing Yi Quan adlı bir Çin sanatıyla karıştırarak geliştirildi. Hem sert hem de yumuşak teknikler ortaya çıkar ve stil hem derin hem de doğal duruşları kullanır. Stilde 15 kata bulunmaktadır.

Chito Ryu

Chito Ryu, Shorin-Ryu ve Okinawan dövüş sanatlarının bir karışımıdır. Stil hem sert hem de yumuşak tekniklerin bir karışımını kullanır. Bununla birlikte, diğer çoğu karate stilinin aksine, sert tekniklerden ziyade yumuşak tekniklere odaklanır.

Duruşlar her zaman doğaldır ve toplam 15 kata vardır.